Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi organizează anual, în luna octombrie, concursurile care adună laolaltă pe cei mai buni elevi la matematică şi literatura română din județul Călărași, din țară și din străinătate, precum şi personalităţi din mediul academic.

Competiţiile au început sâmbătă, 20 octombrie 2018, la Liceul „Danubius ” din Călărași, cu concursurile de matematică „Ion Cheșcă”pentru elevii din mediul rural (clasele V-VIII) și „Ion Onuță” pentru elevii de la profilul tehnologic (clasele IX-XII), profilul pedagogic (clasele IX-X) și profilul real-specializarea științele naturii (clasele XI-XII).

Seria competițiilor va continua, în perioada 26-28 octombrie, cu ediţia a XXIII-a a Concursului cu participare internaţională „Ion Barbu – Dan Barbilian”, înscris în Calendarul concursurilor naționale școlare aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Sâmbătă, 27 octombrie, la Colegiul „Ștefan Bănulescu” și la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” se vor desfășura concursurile cu participare internațională.

  • Concursul de literatură română „Ion Barbu – Dan Barbilian” pentru elevii de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a) și de liceu (clasele a XI-a şi a XII-a);
  • Concursul  de matematică „Ion Barbu – Dan Barbilian” pentru clasele V-VIII;
  • Concursul „Mathematical Danube Competition”.

Deschiderea festivă va avea loc vineri, 26 octombrie, ora 18.00, la Sala de şedinţe a Consiliului Județean Călăraşi, iar festivitatea de premiere se va desfășura duminică, începând cu ora 10.00, la Sala „Barbu Ştirbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație.

Alături de elevii din judeţul Călăraşi, Bulgaria şi Republica Moldova, au fost invitaţi să participe, prin intermediul inspectoratelor şcolare, elevi şi profesori din judeţele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și municipiul Bucureşti.

Vor participa 440 de elevi și un număr considerabil de profesorii prezenți în calitate de evaluatori sau de însoțitori.

Pentru concursul „Mathematical Danube Competition” au confirmat participarea 67 de elevi din județele: Bacău, Botoșani, Brașov, București, Călărași, Constanța, Galați, Iași, Timiș, Maramureș, Neamț, Bulgaria și Republica Moldova.

Şi la această ediție vor fi prezente cunoscute personalităţi din mediul ştiinţific şi cultural: preşedinții concursului – prof. univ. dr. Silviu Angelescu și prof. univ. dr. Radu Gologan, inspectori generali din cadrul Ministerului Educației Naționale, profesori din învăţământul preuniversitar şi superior din România, Republica Moldova şi Bulgaria.

Articolul precedentAmenzi de peste 150.000 lei aplicate de Poliția Economică
Articolul următorPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști