Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, în primele șase luni din anul 2022, 37.573 de vehicule, la nivelul întregii țări.

În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Cele mai multe probleme au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%) și la evacuarea emisiilor poluante (24,32%). De aemenea, inspectorii RAR au găsit defecte și la sistemele de frânare și de direcție (13,51%).

În cazul a 2.500 de vehicule, din cauza defecțiunilor majore, inspectorii au considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor din primele 6 luni ale anului au fost retrase aproape 11 mii de certificate de înmatriculare și au fost aplicate peste 12.800 de sancțiuni. Au fost imobilizate 121 de vehicule și peste 180 de ITP-uri au fost anulate.

Reprezentanţii RAR precizează că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Articolul precedentPolițist pensionat ca să nu fie dat afară după ce a fost surprins făcând sex în mașina de serviciu
Articolul următor4 ipoteze în cazul de dopaj al Simonei Halep – Un scenariu ar fi că cineva s-a răzbunat pe sportivă