Senatorul PNL de Călărași, Răducu Filipescu, consideră că nu este normal ca pensionarii  cu pensii mari să poată încasa, în același timp, și salarii din sistemul de stat. În acest sens, parlamentarul liberal vrea să inițieze un proiect de lege care să reglementeze acest aspect.

„Alături de colegii mei, doresc să promovez o inițiativă legislativă prin care cei care au pensie de peste 4000 sau 4500 de lei să nu mai poată ocupa posturi retribuite în unitățile de stat. Cine vrea să muncească nu are decât să se ducă în sistemul privat.

Să ai 9000 de lei pensie și să te duci și la serviciu la stat, de unde să mai iei 10.000 de lei salariu, în timp ce tinerii noștri bine pregătiți pleacă în Spania, Italia, Anglia… nu mi se pare corect.”

Senatorul Răducu Filipescu vrea, în schimb, ca pensionarii cu pensii mai mici să poată avea posibilitatea să lucreze în unitățile de stat: „Sunt oameni care nu se ajung cu pensii de 2000 – 2500 lei. De acord, au dreptul să mucească. Dar vom pune o limită de 4000 lei, să zicem, sau 4500… Cine are pensie peste această valoare să nu mai poată lucra într-o instituție de stat.”

Articolul precedentPolițiștii au fost solicitați să intervină la 240 de evenimente în săptămâna ce a trecut
Articolul următorAutospeciale noi pentru Inspectoratul de Poliție Județean Călărași