Ansamblul „Bărăganul”, al Centrului Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, a participat, în perioada 8 – 11 august 2019, la Festivalul – Concurs Național de Folclor „Mioveni”. Ansamblul s-a clasat pe locul 2. 

Festivalul – Concurs Național de Folclor „Mioveni” s-a aflat la prima ediție și a fost organizat de Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni. Pe scenă s-au întrecut opt ansambluri din diferite oraşe ale țării (Suceava, Brașov, Arad, Cluj-Napoca, Sălaj, Bacău, Călărași şi Argeș), dar și grupuri folclorice invitate din Rusia și China.

Pentru participarea la acest festival, membrii Ansamblului „Bărăganul” al CJCC Călărași, sub îndrumarea maestrului coregraf Aurel Mailat, au pregătit dansuri populare și obiceiuri tradiționale specifice Câmpiei Bărăganului.

„În seara asta plecăm de la Festivalul Concurs Naţional Mioveni 2019 cu onorabilul Loc II! Suntem singurul ansamblu dintre toate cele opt participante la festival, care pleacă acasă cu trei diplome şi trei plăcuţe!

Mulţumim domnului primar al oraşului Mioveni şi Consiliului Local Mioveni pentru Premiul Special acordat de către dumnealor, premiu ce este la nivelul Marelui Premiu, dar din punct de vedere administrativ! Ne bucurăm că le-a plăcut povestea Bărăganului spusă de ansamblul nostru!

Plecăm de aici cu fruntea sus şi mândri că al nostru Bărăgan, al nostru judeţ Călăraşi, deloc ofertant din punct de vedere folcloric, a reuşit să impresioneze juriul şi administraţia locală reuşind să câştige locul II!

Mulţumim conducerii Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi pentru că a fost alături de noi atât în serile de concurs, cât şi la gală! Sperăm că nu v-am dezamăgit şi promitem că la următorul Festival Concurs, aducem marele trofeu în judeţul Călăraşi! Şi nu în ultimul rând, mulţumim dumneavoastră, susţinătorii acestui ansamblu şi al folclorului muntenesc pentru întreaga apreciere”, au scris reprezentanţii Ansamblului „Bărăganul” pe facebook.

Articolul precedentMinistrul Turismului va semna, mâine, la Călărași, contractul de finanțare al viitorului port turistic
Articolul următorA fost semnat contractul pentru introducerea canalizării în cartierul Măgureni