În runda a 21-a a ligii I Betano, Dunărea va juca în deplasare cu FC Botoşani, meciul fiind programat astăzi, 20 decembrie, de la ora 17.30.

Prima confruntare stagională dintre cele două viitoare rivale s-a desfăşurat la Călăraşi pe 15 septembrie, în cadrul etapei a 8-a. Dunărea s-a impus atunci cu 3-2, prin golurile marcate de Bodo Kanda (min. 29), Alin Dobrosavlevici (min. 37) şi Mediop Ndiaye (min. 84).

Oaspeţii conduşi atunci de pe bancă de Costel Enache au răspuns prin dubla lui Jonathan Rodriguez (11, 52), ambele goluri fiind marcate din penalty. În minutul 25, Silviu Pană a ratat o lovitură de la 11 metri, obţinută în urma unui fault al lui Miron asupra lui Keyta.

În acest moment, FC Botoşani ocupă locul 10 cu 23 de puncte în vreme ce Dunărea e pe 12 cu 17 puncte.

Etapa precedentă atât Botoşaniul cât şi Dunărea au fost învinse acasă de FCSB (scor 1-3), respectiv Sepsi (scor 0-3).

În cele 7 partide jucate în retur, FC Botoşani a obţinut 8 puncte (3, acasă şi 5, în deplasare). Pe teren propriu a disputat 4 jocuri, obţinând o victorie, şi 3 eşecuri.

În deplasare, FC Botoşani s-a ales cu o victorie şi 2 egaluri.

Golgeterii echipei din Moldova, antrenată din 16 noiembrie de Liviu Ciobotariu, sunt Mihai Roman II şi Jonathan Rodriguez, fiecare cu câte 4 goluri marcate. De partea cealaltă, cel mai prolific jucător al Dunării este Mediop Ndiaye, cu 5 reuşite.

Dan Alexa va pregăti pentru acest meci o formulă nouă de echipă, mizând pe jucătorii care nu au prins echipa până acum decât foarte puțin.

„Aştept finalul ăsta de campionat, e un moment foarte greu şi parcă acest final vine ca o izbăvire. Simt că orice am face nu putem da gol indiferent de numărul loviturilor libere, al ocaziilor de poartă.

Echipa este într-un blocaj. Ne lipsesc jucătorii cu experienţă. În afară de Bourceanu, niciun jucător nu a evoluat în Liga I aşa, la nivel de performanţă.

În astfel de momente jucătorii importanţi scot echipa, ne lipsesc astfel de jucători şi faptul că prelungim criza nu este absolut nimic întâmplător.”

Articolul precedent„Școala altfel”, elevii călărășeni au fost în vizită la poliţie
Articolul următorPolițiștii călărășeni avertizează: Mare atenție la colindătorii pe care îi primiți în locuință!