Polițiștii și jandarmii călărășeni, alături de pompieri și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de protest din municipiile Călărași și Oltenița, dar și din comuna Borcea.

Pentru a preîntâmpina incidentele, echipaje ale poliției naționale, jandarmeriei și ale poliției locale au patrulat permanent prin zonele care puteau pune probleme desfășurării manifestațiilor publice, astfel încât nu au fost înregistrate incidente.

Au fost aplicate participanilor la proteste 85 sancțiuni contravenționale, în valoare de 49.450 lei, pentru circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă și pentru nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție epidemiologică.

“Acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic și nu au existat incidente între protestatari și forțele de ordine,‘ menționează IPJ Călărași.

Pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară și cu declararea prealabilă.

Sursa: Realitatea de Calarasi