I.S.U. Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu tactic de cooperare în cazul producerii mai multor situații de urgență, fiind simulate intervenţii de stingere a incendiilor, de salvări de la înălțime, de salvare a persoanelor și de acordarea primului ajutor.

În ziua de 28.11.2019 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a desfăşurat un amplu exerciţiu tactic de cooperare pe amplasamentul unei baze siloz din orașul Lehliu Gară.

Au participat la această aplicaţie tactică: cadre ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Călărași, echipaje ale Poliției Române și Jandarmeriei, cât și reprezentanții unității în care s-a desfășurat această aplicație tactică de coperare.

Tema exercițiului a constat în desfăşurarea unui exerciţiu combinat, prin îmbinarea unui exercițiu de conducere fără acţiune în teren (EXCON) şi al unuia cu forţe în teren (EXFT), in cazul producerii unor situaţii de urgenţă în cadrul unui obiectiv cu risc ridicat care are ca obiect de activitate depozitarea şi stocarea cerealelor, aflate în zona de competenta a I.S.U.J. “Barbu Ştirbei” Călăraşi;

În fapt, tema exerciţiului tactic de cooperare a urmărit modul de acţiune al forţelor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă in cazul producerii unor situaţii de urgenţă in zona de competenţă a I.S.U.J. “Barbu Ştirbei” al județului Calarasi şi asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de intervenţie la nivelul judeţului Călăraşi în cazul producerii unor situații de urgență cu manifestări deosebit de rapide si efecte limitate in timp, având ca rezultat victime multiple.

Aplicația tactică de cooperare cu forțe și mijloace în teren s-a desfășurat în condiții optime, fiind bifate toate cererile scenariului de intervenție, s-au simulat proceduri dintre cele mai complexe, iar la final, s-a putut spune că exercițiul s-a dovedit a fi un bun antrenament pentru o situație reală.

Astfel de exerciții de cooperare se vor mai desfășura și în următoarele etape, în concepții asemănătoare, astfel încât personalul participant să poate deprinde abilități eficiente de salvare în condițiile cele mai vitrege de intervenție.

Articolul precedentSf. Andrei: Cine a fost cel cunoscut drept „apostolul românilor”. Peștera Sfântului Andrei, la 90 de minute de Călărași
Articolul următorAstăzi au început „Zilele Județului Călărași”