CJCC Călărași continuă tradiţia organizării Festivalului Concurs – Naţional de Muzică Folk „Chitara Dunării”, încercând să revigoreze acest gen muzical, să-l susţină şi să-l promoveze pe baza unui sistem competitiv de selecţie a interpreţilor şi compozitorilor de profil.

Laureaţii şi concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de gală, alături de nume mari ale scenei româneşti. De asemenea, festivalul îşi propune promovarea muzicii folk în rândul tinerilor, descoperirea de noi talente şi oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber.

Festivalul Concurs – Naţional „Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, începe vineri, 8 noiembrie, şi se va încheia duminică seara, pe 10 noiembrie. Printre artiştii consacraţi, invitaţi să susţină recitaluri, se regăsesc Nicu Alifantis, Mircea Rusu Band, Krypton Unplugged și Fără Zahăr. În concurs s-au înscris 13 participanți.

Programul Festivalului Chitara Dunării este următorul:

Vineri, 8 noiembrie – deschiderea festivalului cu anunţarea concurenţilor care vor participa la concursul „Chitara Dunării”, secţiunea de concurs şi recitalurile susţinute de Barbu Valentin și Krypton Unplugged;

Sâmbătă, 9 noiembrie – secţiunea de concurs şi recitalurile susţinute de Cosmin Andrian și Mircea Rusu Band;

Duminică, 10 noiembrie – premierea concurenţilor şi Recitalurile susţinute de Fără Zahăr și Nicu Alifantis.

Spectacolul va avea loc în sala „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, începând cu ora 18:00. Prețul unui bilet în sală este de 15 lei și 10 lei la balcon. Prețul unui abonament pentru cele trei zile este de 30 de lei. Biletele se găsesc la casa de bilete a CJCC Călărași.

Articolul precedent„Găina care a născut pui vii”, tabără de educație media, pe tema fake news, la Călărași
Articolul următorLa Primăria Călărași s-au depus până în prezent 79 de dosare pentru ajutorul de încălzire