O nouă autospecială a intrat în dotarea pompierilor călărășeni prin proiectul transfrontalier „Risk management and flood protection in cross-border regions Călărași and Polski Trambesh”. Vehiculul de intervenție în caz de urgență este prevăzut cu macara de 60 tone și echipament de salvare. Autospeciala a costat aproximativ 500.000 de euro (fără TVA).

Astăzi la sediul I.S.U. ”Barbu Știrbei” al județului Călărași, președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a înmânat inspectorului șef cheile celei mai noi autospeciale a pompierilor – Vehicul de intervenție în caz de urgență prevăzut cu macara 60 tone cu echipament de salvare.

Capacitatea de ridicare a macaralei este de minim 60 tone la o rază de minim 2 metri și poate ajunge până la înălțimea de minim 40 metri de la nivelul solului până la vârful brațului. Șasiul va avea 5 axe. Brațul macaralei va fi telescopic. Macaraua va fi mobilă și va funcționa pe toate tipurile de teren. Macaraua va include echipamente hidraulice pentru ridicare, rotire și extensie a brațului.

Autospeciala va avea toate accesoriile necesare, inclusiv un coș de salvare, o stație mobilă Tetra, semnalizare vizuală și modul acustic cu unul sau mai multe difuzoare, lumini stroboscopice – toate accesoriile vor fi în conformitate cu cerințele legale în vigoare din România
Toate componentele principale ale suprastructurii, respectiv brațul telescopic, turnul și sașiul vor fi fabricate folosind oțel cu rezistență la tracțiune min 900Mpa

Proiectul abordează problema situațiilor de urgență, în special a inundațiilor, dar și a tuturor riscurilor naturale și umane potențial dăunătoare pentru mediu, vieții sociale și economie, cum ar fi: accidente rutiere (de exemplu, camioane cisternă încărcate cu substanțe periculoase care trebuie îndepărtate imediat), muniții neexplodate (care prin explozia accidentală în caz de manevrare defectuoasă ar putea provoca dezastre mediului și vieții umane), inundații, etc.

Articolul precedentISU Călărași va opera un sistem informatic integrat pentru managementul situațiilor de urgență
Articolul următorCe sancțiune a primit polițistul local care și-a insultat un coleg de la Rutieră