ISU Călărași va opera, în cel mai scurt timp, un sistem informatic integrat pentru managementul situațiilor de urgență. Achiziția, cu o valoare de 1.165.000 euro, s-a făcut prin proiectul MANAGEMENTUL DE RISC ȘI PROTECȚIA LA INUNDAȚII ÎN REGIUNILE TRANSFRONTALIERE CĂLĂRAȘI- Polski Trambesh, Bulgaria. Valoarea totală a proiectului este de 3.853.515,63 euro, din care Consiliului Județean Călărași i-a revenit suma de 2.794.779, 66 euro.

Sistemul informatic ce va fi implementat este un instrument pentru gestionarea integrată a situațiilor de urgență în județul Călărași, care permite prognozarea, cunoașterea și monitorizarea riscurilor (amenințări, vulnerabilități și impact). Sistemul informatic este o platformă colaborativă care asigură un management inter-instituțional integrat la nivelul întregii regiuni.

În urma implementării populația județului beneficiază de acțiuni de prevenire și gestionare a riscurilor, de măsuri de prevenire și protecție împotriva inundațiilor prin simulări 3D de înaltă precizie. Sistemul unește capabilitățile soluțiilor geospațiale, cu cele de coordonare a evenimentelor și intervențiilor, pentru scăderea timpului de răspuns și optimizarea intervenției la evenimentele din regiune.

Cu ajutorul sistemului informatic sunt gestionate unitar toate informațiile necesare luării deciziilor oferind o imagine de ansamblu pentru fiecare instituție colaboratoare.

În cazul unei intervenții, ISU Călărași va dispune de informații actualizate cu privire la starea drumurilor oferite de CJ Călărași, prin care este calculat traseul optim de intervenție. Echipajele de intervenție transmit live de la fața locului cu ajutorul aplicației mobile facilitând cunoașterea situației în timp real și luarea de decizii în cunoștință de cauză.

Creat unitar, sistemul implementat permite integrarea tuturor activităților curente din cadrul ISU Călărași si SC Drumuri și Poduri (aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași ).

Articolul precedentPoliția vă sfătuiește cum să vă apărați de fraudele online: 5 lucruri de care trebuie să țineți cont
Articolul următorAutospecială de 500.000 de euro, în dotarea pompierilor călărășeni