Duminică, 14 aprilie 2019, la ora 13, la Muzeul „Dunării de Jos” Călărași, sediul din str. Progresul nr. 4, se va vernisa expoziția „DOI CĂLĂTORI”, a artiștilor plastici Gheorghe Mosorescu și Florian Mihăilescu.

Expoziția este curatoriată de criticul de artă Ana Amelia Dincă, are sprijinul conducerii Muzeului „Dunării de Jos” Călărași, reprezentată prin Valentin Parnic și va rămâne deschisă publicului pentru vizitare în perioada 14 aprilie – 10 mai 2019.

Afiș de Victor Grigore (muzeograf la Muzeul „Dunării de Jos”Călărași)

Gheorghe Mosorescu este scenograf, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România,președintele Filialei Brăila a UAPR și vine pe simezele călărășene cu o serie de pasteluri reprezentând„parfumul unor vremuri și al unor lumi, al unor locuri, lucruri și amintiri, mărturisite”. (A. Dincă)

Lucrare de Gh. Mosorescu

Florian Mihăilescu revine cu o a doua expoziție în spațiul călărășean (prima pe 25.03.2017, http://obiectiv-online.ro/expozitie-de-pictura-la-calarasi/), având ca vector de imagine apa, specificul Călărașiului. Pictorul Florian Mihăilescu este profesor la Liceul de Arte Plastice „N. Tonitza” București, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, președintele Comisiei profesionale a Filialei de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAPR.

Lucrare de Florian Mihăilescu

Într-un scurt interviu,pictorul Florian Mihăilescu ne-a mărturist că „expoziția este o întâlnire între doi vechi prieteni, eu cunoscându-l pe George Mosorescu de aproape douăzeci și cinci de ani, așa că acest eveniment reprezintă un moment de bucurie pe care dorim să vi-l împărtășim din toată inima”.

 Foto – Gh. Mosorescu (stânga) împreună cu Florian Mihăilescu (dreapta)

Articolul precedentVideo | Dan Alexa: Cu Voluntari vom avea un meci mai greu decât la Botoșani
Articolul următorDunărea Călărași ratează victoria cu Voluntari în prelungiri