Miercuri, la sediul Consiliului Județean Călărași, a avut loc o întâlnire la care au participat toți cei 55 de primari de UAT-uri din județ și unde s-a prezentat bugetul pe 2019, respectiv sumele ce urmează a fi repartizate fiecărei localități în parte.

Ulterior ședinței, primarul comunei Grădiștea, Constantin Corbu, a postat un mesaj pe pagina sa de facebook în care solicită lămuriri privind formula de calcul pentru repartizarea sumelor. În caz contrar, acesta amenință că va ataca hotărârea privind bugetul Consiliului Județean pe 2019 în Contencios Administrativ.

„Stimați colegi primari și cetățeni ai județului Călărași!

Astăzi (n.r. ieri) am participat la o ședință la Consiliul Județean unde ne-au fost citite sumele repartizate, calculate de Direcția de Finanțe Călărași, de la bugetul de stat, pentru fiecare Unitate Administrativ Teritorială.

S-a motivat, de cei mai înalți reprezentanți ai Direcției de Finanțe Călărași, că s-a aplicat o formulă (nu o dezvolt aici).

Mâine (n.r. astăzi), voi depune, în numele Primăriei Grădiștea, către Direcția de Finanțe Călărași și către Direcția Economică a Consiliului Județean, adrese prin care să se precizeze clar: care sunt indicatorii care au fost folosiți în calcul, care este sursa oficială a acestora, pentru ce an și care este formula de calcul.

Dacă se va vota în Ședința Consiliului Județean un astfel de buget, printr-un proiect, fără ca raportul proiectului să conțină elementele mai sus amintite, îmi asum dreptul de a ataca în instanță această hotărâre.

Până atunci aștept elementele de calcul și formula, ținând cont de principiul transparenței!” – a transmis Constantin Corbu.

Articolul precedentZiua Mondială a Apei, sărbătorită mâine la Călărași printr-o serie de evenimente
Articolul următorLucrările la Poșta Veche din Călărași avansează