Pentru un început în siguranță al noului an școlar, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost alături de elevi.

Astăzi, 9 septembrie a.c., polițiștii au acționat în sistem integrat pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Structurile de poliție rutieră și ordine publică au acționat în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județ și au ca misiune siguranța preșcolarilor, elevilor, cadrelor didactice și a părinților.

Astfel, încă de la debutul anului școlar, fiecare unitate de învățământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Zilnic, polițiștii vor fi în zona școlilor, la orele la care elevii vin și pleacă de la cursuri, fiind supravegheate traseele lor de deplasare.

Polițiștii rutieri, aflați în serviciu pe arterele de circulație intens tranzitate și din apropierea unităților de învățământ, asigură fluența traficului.

În perioada următoare, structura de prevenire, polițiștii rutieri și cei de la ordine publică vor continua sesiunile de informare în unitățile de învățământ și vor intensifica acțiunile pentru prevenirea absenteismului școlar.

Articolul precedentWeekend-ul acesta s-au desfășurat primele activități în cadrul campaniei „10 pentru siguranță”
Articolul următorPartida Rapid – Dunărea, din turul 4 al Cupei României, miercuri, 11 septembrie, de la ora 17.00