Peste cinci ore au acționat pompierii militari călărășeni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei hale de creșterea păsărilor aparținând societății Avicola Buzău din Municipiul Călărași.

În data de 27.08.2019, ora 13.23, echipajele specializate din cadrul Detașamentului de Pompieri Călărași au fost solicitate, prin numărul unic de urgențe – 112, să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală industrială, aparținând unei societăți comerciale, ce are ca domeniu de activitate creșterea păsărilor, situată în Municipiul Călărași.

Cincisprezece pompieri militari s-au deplasat urgent la această intervenție cu cinci autospeciale, acționând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ cinci ore.
La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului și sprijin echipelor de stingere.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la acoperișul halei nr. 2 – Secția „păsări”, pe o suprafață de aproximativ 350 m.p. existând pericolul propagării efectelor distructive la întreaga hală, precum și la alte spații și bunuri aflate în vecinătate.

Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, s-a acționat și pentru evacuarea păsărilor din hală, care se aflau în pericol dacă incendiul se propaga la vecinătăți.
Au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei.

Articolul precedentDouă zile de procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești, în Călărași
Articolul următorConsiliul Județean acuză Primăria Călărași că nu eliberează terenul, pentru proiectul „Promenda”, mai repede