Premierul Nicolae Ciucă spune că România va trimite, la finele lunii octombrie, o nouă cerere pentru deblocarea de bani din PNRR, care înseamnă 51 de ținte și jaloane ce trebuie respectate.

„Din aceste 2,6 miliarde de euro, aproape 1,8 sunt fonduri nerambursabile, iar 760 de milioane de euro sunt bani sub formă de împrumut. Avem nevoie și de aici încolo de același dialog și aceeași coordonare cu Comisia Europeană. Jaloanele au fost realizate în deplină coordonare cu Comsia European. Sunt convinas că va fi necesar să răspundem la toate întrebările legate de deciziile luate pentru îndeplinirea țintelor și jaloanelor. Sunt convins că prima noastră cerere este una care ne va stimula să lucrăm mai abitir ca până acum, astfel încât să înaintăm a doua cerere, ce va trimisa la sfârșitul acestei luni, este vorba de 51 de ținte și jaloane. Au fost înaintate toate documentele către Comisia Europeană. Mai sunt 2 chestiuni ce trebuie rezolvate, la nivel de aprobare a legilor în Parlament, iar așa nu vom avea temeri legate de ce de a doua cerere. Din cele 3,2 miliarde de euro, 2,14 sunt sume nerambursabile”, a declarat premierul Ciucă.

Articolul precedentVeste proastă pentru șoferii fără RCA. Vor putea fi descoperiți și în trafic, fără a opri mașina (VIDEO)
Articolul următorHALUCINANT: Rusia acuză Occidentul că i-a furat rezervele de aur! Pe ce se bazează ACUZAȚIILE Kremlinului