Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, anunță Ministerul Apărării Naţionale.

Ora aproximativă de sosire este 22.00. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Ofițerii americani spun că cei 1.000 de soldați, însoțiți de blindate Stryker, urmează să organizeze exerciții militare comune cu trupele române și vor rămâne în țara noastră atât cât va fi nevoie.

”Regimentul 2 de Cavalerie va mobiliza un escadron de cavalerie în România, ca măsură care arată angajamentul nostru pentru Alianța NATO. Soldații noștri pregătesc pentru transport vehiculele Stryker şi alte echipamente importante pentru misiune, iar primii soldați din Regimentul 2 de Cavalerie au ajuns în România în ultimele 24 de ore.

Alături de vehiculele Stryker pe care le vedeți aici, câțiva din cei mai buni bărbați și femei ai Americii au plecat deja sau urmează să plece către România în zilele următoare. Ei reprezintă baza acestei echipe armate combinate incredibile și membri mândri ai acestei Alianțe.

Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună, vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie. 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentRomânii, codașii Uniunii Europene la contribuția pentru pensii. 1,5 milioane lucrează la negru
Articolul următorVIDEO Trei primării din județul Călărași amendate drastic de Garda de Mediu