Sunt tensiuni uriașe la nivel mondial. Statele Unite recunosc faptul că au purtat discuții secrete cu Rusia, în speranța că vor preveni un război nuclear. Anunțul a fost făcut chiar de consilierul american pentru securitate națională. Jake Sullivan a declarat că este în interesul Statelor Unite să mențină un contact cu Rusia. Informațiile vin la doar trei zile de când consilierul american a mers în Ucraina să vadă dezastrul provocat de armata lui Putin. 

Președintele ucrainean a precizat că aproximativ 4 milioane de persoane au rămas fără curent electric în 14 regiuni plus capitala Kiev, dar în regim de „stabilizare” a sistemului și nu de urgență.

Atacurile rusești cu rachete și drone au vizat infrastructura energetică a Ucrainei de câteva săptămâni, în timp ce se apropie iarna, când temperaturile pot coborî până la -20C.

Ucrainenii spun că armata rusă a avut încă o zi cu pierderi mari: 780 de soldați, 15 tancuri, 12 blindate de luptă, 11 piese de artilerie, 2 lansatoare multiple de rachete, 2 sisteme antiaeriene, 7 drone și 11 cisterne și alte vehicule.

Zeci de ucraineni au fost castrați în timpul actelor de tortură, iar apoi au fost uciși și aruncați într-o groapă comună, la Izium. Rezultatele autopsiilor sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Au fost exhumate 447 de cadavre, iar 30 prezentau urme de tortură gravă. Printre sutele de vieți luate erau și cinci copii. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a repetat la Izium scenariul de la Bucha.

După aproape nouă luni de război, mii de morți și zeci de orașe distruse, războiul este dus într-o altă direcție. Consilierul Statelor Unite pentru securitate recunoaște că a purtat negocieri secrete cu liderii ruși. Este pentru prima dată când există un dialog oficial la nivel înalt. Potrivit Wall Street Journal, Jake Sullivan ar fi încercat să prevină o eventuală escaladare a conflictului, care ar fi dus la un război nuclear.

„Este în interesul Statelor Unite să mențină contactul cu Rusia, dar oficialii americani știu cu cine au de-a face”, a declarat Jake Sullivan, unul dintre cei mai importanți consilieri ai președintelui american Joe Biden.

Potrivit Wall Street Journal, negocierile dintre Jake Sullivan, omologul său rus, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, și cu un consilier de rang înalt al Kremlinului au fost purtate în ultimele luni.

Iar negocierile dintre SUA și Rusia au fost confirmate inclusiv de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karin Jean Pierre, care a susținut că Statele Unite își rezervă dreptul de a purta discuții cu Rusia. 

Articolul precedentTAROTUL lunii noiembrie: Mesajele cărților despre dragoste, atracție și BANI – Previziuni pentru fiecare zodie
Articolul următorAlimentul-medicament. Efectul incredibil al unei anumite murături asupra organismului – E singura cu asemenea beneficii