Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au întâlnit cu elevii  din municipiul Călărași, temele discuțiilor au vizat prevenirea bullying-ului, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullying-ului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori.

De asemenea, elevii au fost informați cu privire la principalele măsuri pe care trebuie să le adopte pentru navigarea online în siguranță.

Discuțiile au fost interactive, recomandările făcute fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin joc, aplicații practice și metode interactive.

Atenția și acțiunile polițiștilor se îndreaptă, în continuare, spre elevi, părinți și cadre didactice, iar pentru atingerea obiectivelor vom continua colaborarea cu alte instituții și autorități, astfel că activități de acest fel vom derula pe întreg parcursul anului școlar.

La activități au participat și jandarmi.

Articolul precedentCostinel Milescu este candidatul PNL pentru muncipiul Oltenița
Articolul următorRipensia Timişoara – Dunărea, sâmbătă, 7 martie, ora 11.00